OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Udruga umirovljenika

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE SVETI ILIJA

Udruga umirovljenika Općine Sveti Ilija osnovana je 13. prosinca 2005. godine. Udruga broji 109 članova. Članom udruge mogu postati umirovljenici iz Općine Sveti Ilija, ali i umirovljenici iz ostalih mjesta ukoliko to žele. Radom udruge rukovodi Izvršni odbor kojeg čine članovi iz svakog mjesta u Općini. Izvršni odbor bira rukovodstvo koje predstavlja udrugu. Dužnost predsjednika udruge obnaša Ivan Domislović. Zamjenik predsjednika je Vladimir Sokol. Tajnica udruge je Vera Lukač, a dužnost blagajnika obnaša Slavko Balaško. Udruga je neprofitabilna i financira se od članarine i dotacije iz općinskog proračuna. U svrhu uspješnog rada u Udruzi formirana je „Komisija za socijalno osiguranje i standard“ (Socijalno vijeće) i „Komisija za kulturno – prosvjetni rad i rekreaciju“. Udruga je članica „Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije“ i „ Matice umirovljenika Hrvatske“.

Članovi Izvršnog odbora po mjestima u Općini su: Slavko i Mira Balaško za Krušljevec i Beletinec, Vera Lukač i Biserka Sokol za Doljan, Krunoslav Borović i Marija Borović za Križanec, Mato Luketić, Rudolf Magdić i Ivan Pogorelec  za Tomaševec Biškupečki, Božidar Katanec za Seketin, Ivan Domislović, Ana Sokol i Josip Jurišak za Sveti Ilija te Vladimir Sokol za Žigrovec.

Uspješnost rada Udruge i ostvarenje planiranih i proizašlih obaveza tijekom godine kao i financijsko poslovanje kontrolira Nadzorni odbor u sastavu: Silvio Domislović (Sveti Ilija), Slava Koščak (Doljan) i Stjepan Mežnarić (Žigrovec).

Ciljevi udruge su:

  • humanitarni rad,
  • ostvarivanje društvenih i materijalnih interesa umirovljenika,
  • poboljšanje socijalnog, materijalnog i društvenog standarda umirovljenika,
  • međusobna suradnja i pomoć.

U svom dosadašnjem radu Udruga je okupila značajan broj umirovljenika te im omogućila druženje uz upoznavanje povijesnih i turističkih mjesta (Vukovar, Jazovka, Ilok, Trakošćan, Dubrovnik, Brijuni, Kopački rit, Tuheljske toplice, Donja Stubica, Terme Jezerčica, Topusko, otok Krk, Međimurje i Podravski kraj). Također, posjećene su i brojne kulturne znamenitosti (galerija Ivana Lackovića – Croate, rodna kuća i muzej Petra Preradovića, etnografski muzej u Podravskim Sesvetama, muzej neandertalaca u Krapini, muzej Seljačke bune u Donjoj Stubici, dvorac Pejačević u Virovitici). Organizirani su posjeti u mjesta poznata po sakralno vjerskim obilježjima (Trški vrh, Međugorje, Đakovo, Molve, Krašić, Štrigova, Marija Bistrica). Na brojnim putovanjima članovi udruge su se detaljno upoznali i sa narodnim običajima tipičnima za to mjesto.

Udruga redovito sudjeluje u sportskim natjecanjima na nivou Županije u organizaciji Saveza udruga umirovljenika. Udruga provodi i hvalevrijednu akciju „Pomoć starijim i nemoćnim osobama“ na području Općine i šire.

Ovim putem pozivamo sve umirovljenike koji se žele pridružiti udruzi te svojim radom i kreativnošću pomoći u boljem ostvarenju postavljenih ciljeva da se učlane kod članova Izvršnog odbora u svom mjestu.

 

Osobe za kontakt:

Biserka Sokol – predsjednica udruge

Adresa: Doljan, Radnička 7, 42 214 Sveti Ilija

Tel: 042 734 131

Mob: 099 3172 943

Vladimir Sokol – zamjenik predsjednika udruge

Adresa: Žigrovec, Vladimira Nazora 37, 42214 Sveti Ilija

Mob: 098 134 1699

Vera Lukač – tajnica udruge

Adresa: Doljan, Vinogradska ulica 13, $2214 Sveti Ilija

Tel: 042 734 102

Vera Cmrečak – tajnica udruge

Adresa: Tomaševec Biškupečki, Ulica Augusta Šenoe 16, 42 204 Turčin

Tel: 091/510 – 4135

Skip to content