OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Nogometni klubovi

Nogometni klub Bednja

Nogometni klub Bednja iz Beletinca osnovan je 1976. godine. Sve te godine klub se kroz razne rangove natjecanja nadmetao pod istim imenom. Članovi kluba baš kao i navijači, rado se prisjećaju 1996. godine, kad je Bednja slavila dvostruki naslov prvaka. Naime, te su godine titulu najbolje momčadi u natjecanju 4. HNL Sjever odnijeli i seniori i juniori NK Bednje.

U sezoni 2014./2015. Bednja je prvi puta u svojoj povijesti odnijela titulu pobjednika u finalu županijskog kupa Županijskog nogometnog saveza Varaždin, svladavši nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca momčad Poleta iz Cestice. Ovaj uspjeh Bednji je donio pravo nastupa u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa u sezoni 2015./2016. Na svojem su terenu Belentičani uspješno preskočili prvu prepreku, svladavši momčad Primorca iz Biograda na Moru, boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:3). U šesnaestini finala Bednja je još jednom bila domaćin, kad je ugostila jednu od ponajboljih momčadi Hrvatske, sastav Rijeke. Gosti s Kvarnera upisali su visoku pobjedu rezultatom 10:0.

U gotovo 40 godina postojanja Nogometni klub Bednja može se pohvaliti konstantnom kvalitetom, koja je momčad uvijek držala u samom vrhu prvenstvenog nadmetanja bez obzira o kojem rangu natjecanja se radilo. Posebna pažnja poklanja se radu s mlađim uzrasnim kategorijama, koje su budućnost NK Bednje.

Nogometni klub Bednja trenutno se natječe u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi te se u sve tri uzrasne kategorije, seniorskoj, juniorskoj i pionirskoj, nalazi u gornjem dijelu tablice.

 

Kontakt:

NK Bednja

Stjepana Radića 19, Beletinec, 42 214 Sveti Ilija

Predsjednik: Nadica Dreven Budinski, Mob: 098 296 611

Dopredsjednik: Tomislav Ostroški, Mob: 098 307 145

Tajnik: Antonio Martinez, Mob: 091 955 9434

Blagajnik: Stjepan Martinez, Mob: 099 512 4208

e-mail: nk.bednja-b@zns-varazdin.hr

facebook.com/nkbednja.beletinec

 

 

Nogometni klub Obreš

Nogometni klub Obreš osnovan je u proljeće 1946. godine na poticaj tadašnjeg mjesnog odbora. Ta se godina može uzeti kao relativna godina osnivanja, s obzirom da se zbog organizacije i načina vođenja upisnika sportskih udruga, NK Obreš prvi puta u dostupnim službenim dokumentima spominje dvije godine kasnije, 1948. godine. Klub od svog osnivanja nije mijenjao naziv. Od samih početaka NK Obreš uvijek je bio okupljalište zaljubljenika u nogomet, koji su svojim predanim volonterskim radom zaslužni za mnogobrojne sportske uspjehe kluba. Brojni su pojedinci koji su svojim angažmanom doprinijeli radu i uspjesima NK Obreša, a u novijoj povijesti kluba svakako treba istaknuti bivše predsjednike Marinka Margetu, Mladena Kaselja, Darka Kaselja, Damira Kobala, kao i sadašnjeg čelnog čovjeka Obreša Zlatka Šahmazara. Isto vrijedi i za tragično stradale igrače nekadašnjeg varaždinskog prvoligaša Varteksa, Silvestra Sabolčkog i Kristijana Kitnera, koji su prve nogometne korake učinili upravo u Obrešu. U spomen na njih klub svake godine održava Memorijalni turnir “Kitner – Sabolčki”. Unatrag nekoliko godina klub se može pohvaliti uspješnim rezultatima mlađih uzrasnih kategorija, posebno juniora, što je potvrda izrazite odgovornosti i predanosti radu u budućnosti vođenja kluba. NK Obreš trenutno se natječe u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Varaždin, gdje se u svim uzrasnim kategorijama nalazi u gornjem dijelu tablice. Iz kluba pozivaju sve koji svojim radom, bilo igračkim ili volonterskim, žele biti dio Nogometnog kluba Obreš, da im se pridruže u nastavku ostvarivanja sportskih rezultata. Samo zajedništvom gradi se uspješnost i budućnost.

 

Kontakt:

NK Obreš

Aleja hrvatskih branitelja 10, 42 214 Sveti Ilija

Predsjednik: Zlatko Šahmazar

Tajnik: Marijan Kumrić

Kontakt: 098 / 460 942

e-mail: nk-obres@net.hr, nk.obres@zns-varazdin.hr

facebook.com/NkObresSvetiIlija

Skip to content