OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Rekreativno-sportske udruge

Rekreativno – sportska udruga Seketin

Rekreativno sportska udruga Seketin osnovana je 30. svibnja 2009. godine u prostorijama Društvenog doma u Seketinu. Osnovana je u cilju razvitka, promicanja i unapređenja sportske rekreacije. Udruga broji 64 člana. Predsjednik udruge je Stjepan Benko.

Glavni ciljevi i zadaci udruge su:

  • očuvanje, održavanje, poboljšanje i unapređenje psihofizičkih sposobnosti i zdravlja,
  • poticanje okupljanja građena (posebice mladeži) radi rekreativnog bavljenja sportom (nogomet, košarka, biciklizam i pješačenje i sl.),
  • obogaćivanje slobodnog vremena tjelesnim i sportskim vježbanjem ( za sve članove udruge kao i za sve mještane naselje Seketin).

Aktivnosti udruge:

  • organiziranje turnira u malom nogometu,
  • sudjelovanje u općinskoj malonogometnoj lizi,
  • organizacija sportsko – zabavne manifestacije “Dječje seoske igre”,
  • proslava dana svetog Nikole,
  • doček “Djeda Mraza”,
  • druženje članova udruge svih generacija (“Stari – mladi”),
  • radne akcije usmjerene na zaštitu okoliša.

Udruga marljivo radi na izgradnji sportskog centra u Slugovinama.  Svečano otvorenje centra  predviđeno je za lipanj 2015. godine.  U 2014. godini, zahvaljujući međusobnoj suradnji Mjesnog odbora, sportsko rekreacijske udruge i općine Sveti Ilija, uređeno je dječje igralište. Postavljene su ljuljačke, tobogan, viseća kuglana te je uređeno igralište za mali nogomet čime su uvelike poboljšani uvjeti za razvoj sporta i rekreacije u naselju Seketin.

Osoba za kontakt:

Stjepan Benko – predsjednik rekreativno-sportske udruge

Adresa: Seketin, Jurišićeva 2, 42 204 Turčin

Mob: 091 5790 885

E-mail: stjbensek@gmail.com

 

 Seketin1 Seketin2 Seketin3 Seketin4 Seketin5 Seketin6

 

 

Društvo za sport i rekreaciju Doljan

doljan1Društvo za sport i rekreaciju Doljan osnovano je 8. srpnja 2007. godine i broji četrdesetak članova od kojih je dvadesetak aktivno u radu društva. Glavni cilj društva je organiziranje sportskih i drugih manifestacija. Manifestacije su u prvom redu namijenjene druženju mještana i ostalih posjetitelja bez obzira na spol i dob. Osim navedenog društvo se brine  za održavanje mjesnog igrališta i popratnih sadržaja. Članovi društva aktivno sudjeluju na različitim sportskim događajima koje organiziraju druga društva i udruge u našoj općini, ali i društva susjednih općina s kojima se njeguju dugogodišnji prijateljski odnosi. Valja istaknuti činjenicu da društvo već nekoliko godina sudjeluje na Zimskoj malonogometnoj ligi općine Gornji Kneginec. Društvo redovito organizira svojevrsni Team building za svoje članove. Tako su  članovi društva okušali svoje ratničke vještine na paintball stazi u Stažnjevcu i pritom se dobro zabavili. Što se tiče uređenja mjesnog igrališta, društvo planira uz nogometno igralište postaviti i koševe kako bi se zadovoljili različiti sportski ukusi mještana. Od većih investicija u prvom planu je zatvaranje dijela nadstrešnice uz kontejner na igralištu. Ovim putem pozivamo sve mještane naselja Doljan da se priključe radu društva za sport i rekreaciju kako bi se uzajamnim radom i inovativnim idejama poboljšala ponuda sportsko – rekreacijskih sadržaja u naselju, ali i izvan njega.

Osobe za kontakt:

Vedran Zamuda – predsjednik društva

Adresa: Doljan, Ljudevita Gaja 16

Mob: 095 9111 440

Marko Godinić – tajnik društva

Adresa: Doljan, Bana Jelačića 18

Mob: 099 8118 111

E-mail: marko.godinic@gmail.com

Skip to content