OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Športsko-ribolovni klub “Keder”

Športsko-ribolovni klub „Keder“ Beletinec osnovan je 21. siječnja 2001. godine kada je održana osnivačka skupština na kojoj je za prvog predsjednika kluba izbran Dubravko Crkvenčić, mjesto dopredsjednika pripalo je Josipu Drevenu, a vođenje tajničkih poslova povjereno je Ivici Lisičaku. Broj članova kluba od početnih dvadesetak vrlo brzo je rastao tako da danas ŠRK „Keder „ broji više od šezdeset članova koji se redovitim sudjelovanjem u aktivnostima kluba ostvaruju vrhunske rezultate.

       IMG_2218a     IMG_2219a      IMG_2222a

Temeljni ciljevi i djelatnosti ŠRK „Keder“ su očuvanje okoliša i voda od onečišćenja, briga o mladim naraštajima i njihova edukacija u pravcu ribolovne etike i ponašanja u prirodi, unapređenje športskog ribolova, razvoj ribolovnog turizma, čuvanje ribolovnih voda i druge aktivnosti koje doprinose očuvanju prirode s posebnim naglaskom na brigu o vodnim resursima, uređenju i održavanju vodotoka rijeke Bednje te pronalazak terena za buduće ribnjake. ŠRK „Keder“ u petnaestak godina rada proveo je više desetaka radnih i drugih akcija kojima su od više desetaka tona smeća očišćeni vodotoci, uređeno korito rijeke Bednje, te izgrađeni ribnjaci. Zahvaljujući velikom trudu i odricanju članova ŠRK „Keder“ područje naselja Beletinec, poglavito potoci i rijeka Bednja, ubrajaju se među najčišće u Varaždinskoj županiji. Tome značajno doprinosi rad s mladima kojih je u društvu svakim danom sve više.  ŠRK „Keder“ gospodari rijekom Bednjom, potokom Mlakužina i športskim ribnjacima. Ukupna površina voda je veća od 12 hektara u kojima obitava pedesetak vrsta riba. U Bednji i Mlakužini najviše je ciprinida, klena, mrene, plotice, uklije, šarana, te potočne i kalifornijske pastrve, a na športskim ribnjacima to su ciprinidi i šaran.

       IMG_2223a     IMG_2227a     IMG_2229a

Ribiči okupljeni u ŠRK „Keder“, uz brojne ekološke i sportske akcije, redovito rade na poribljavanju rijeke Bednje i ribnjaka. U tome veliku potporu imaju u Općini Sveti Ilija i Varaždinskoj županiji, te brojnim sponzorima. No svakako jedan od najvećih projekata je gradnja ribolovnog doma. Prostor ribnjaka kojim gospodari ŠRK „Keder“ tijekom godine mjesto je susreta brojnih zanimljivih sportskih i društvenih događanja.

       IMG_2214_1a      IMG_2231a      IMG_2233a

Budući da je ŠRK „Keder“ od samog početka krenuo vrlo ambiciozno s jasnim planom i ciljevima rada vrlo brzo je našao prijatelje i partnere u mnogim drugim ribolovnim klubovima i društvima u Hrvatskoj i inozemstvu. Ribiči iz Beletinca posebno su ponosni na suradnju s ribolovnim klubom iz Devinske Nove Vesi iz Slovačke te ribičima iz mariborskog Ribolovnog kluba Marimor.

ŠRK «Keder» Beletinec  član je Športskog ribolovnog saveza Varaždinske županije i  Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

 

Kontakt:

ŠRK „Keder“ Beletinec

Stjepana  Radića 100, Beletinec

42 214 Sveti Ilija

Predsjednik: Sandro Sokol (098/982 – 2118)

Tajnik: Siniša Balaško (098/921 – 8253)

Web: www.keder-beletinec.hr

e-mail: info@keder-beletinec.hr

Skip to content