OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija21.07.2021

SVEČANA SJEDNICA OPĆINE SVETI ILIJA – 16.7.2021

 U petak 16. srpnja 2021. godine svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Sveti Ilija u sportskoj dvorani Osnovne škole Beletinec.

Načelnik Općine Marin Bosilj ističe četiri financijski najveća projekta: Aglomeraciji na području općine u vrijednosti 26 milijuna kuna zajedno s  asfaltiranjem svih cesta unutar četiri naselja u kojima se Aglomeracija provodi, zatim projekt izgradnje nove zgrade osnovne škole u Svetom Iliji u vrijednosti 55 milijuna kuna (uz dodatnih 7 milijuna za opremanje škole). Tom prilikom načelnik se zahvalio Vladi RH koja financira 80 posto izgradnje, Varaždinskoj županiji koja sudjeluje s 15 posto, dok Općina Sveti Ilija sudjeluje s 5 posto sredstava. Slijedeći veliki projekt je izgradnja dječjeg vrtića u Beletincu, te projekt katastarske izmjere.

Osim velikih projekta načelnik Marin Bosilj navodi i ostale projekte kojima se podiže standard u općini. Na kraju se zahvalio svim udrugama, mjesnim odborima i općinskim vijećnicima na suradnji i pozvao ih da se nastavi dosadašnja dobra suradnja.

 

Predsjednik Općinskog vijeća općine Sveti Ilija Dean Hrastić naglašava kako se uz četiri najveća projekta u općini izdvaja u izgradnju i uređenje društvenih domova, uređenje cesta, potpore za novorođenčad, sufinanciranje dječjeg vrtića, produženi boravak u školama, stipendije za učenike i studente, poticaji za uređenje i stjecanje nekretnina na području općine, programi za starije i nemoćne osobe, sredstva za udruge i vatrogastvo, i mnogi drugi projekti. 

Ističe kako vrijednost svih projekata iznosi rekordnih 113,7 milijuna kuna. 

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Općine Sveti Ilija za 2021. godinu.

Zahvalnica za izniman doprinos unaprjeđenju vinogradarstva, voćarstva, tradicijske i kulturne baštine i jačanje ugleda Općine u zemlji dodijeljena je Udruzi vinogradara i voćara “Grozdek” općine Sveti Ilija, a priznanje je preuzeo predsjednik udruge Josip Barulek.

Zahvalnica za izniman doprinos unaprjeđenju amaterskog sporta, zaštiti okoliša i prirode i jačanje ugleda Općine u zemlji dodijeljena je Športsko-ribolovnom klubu “Keder” Beletinec, a uručena je predsjedniku kluba Dubravku Crkvenčiću.

Nagradu za unaprjeđenje gospodarstva i jačanje ugleda Općine u zemlji i svijetu dobio je gospodarstvenik Tomislav Cikač, predsjednik Uprave tvrtke Pro-klima d.o.o., koji je na priznanjima zahvalio u ime svih dobitnika.

 

 

 

Skip to content