OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija23.04.2021

Proglašena prirodna nepogoda od mraza na području Općine Sveti Ilija

Dana 21. travnja 2021. godine župan Varaždinske županije donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode od mraza za gradove: Lepoglava, Varaždinske Toplice, Ludbreg i Novi Marof te općina: Bednja, Beretinec, Breznica, Breznički Hum, Donja Voća, Martijanec, Gornji Kneginec, Mali Bukovec, Maruševec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Vidovec, Vinica i Visoko.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju u posljedica prirodnih nepogoda ( NN 16/19), oštećenik nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuje štetu na imovini nadležnom  općinskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, u roku od 8 dana od dana proglašenja Odluke.

Prema spomenutom Zakonu općinsko povjerenstvo u roku od 15 dana od dana proglašenja Odluke upisuje prvu procjenu šteta.  

O produljenju roka odlučuje općinsko povjerenstvo, dok županijsko povjerenstvo odlučuje na temelju zahtjeva općinskog povjerenstva.

Konačna procjena štete predstavlja procijenjenu vrijednost nastale štete uzrokovane prirodnom nepogodom na imovini oštećenika izražene u novčanoj vrijednosti na temelju prijave i procjene štete.

Sukladno članku 28. Zakona konačnu procjenu štete utvrđuje općinsko povjerenstvo na temelju izvršenog uvida u nastalu štetu na temelju prijave oštećenika, a tijekom procjene i utvrđivanja konačne procjene štete od prirodnih nepogoda. 

Prilikom konačne procjene štete županijsko povjerenstvo prihvaćaju isključivo procjene koje je obavilo općinsko povjerenstvo.

 

Odluka-mraz 2021

Skip to content