OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija24.01.2020

Općina Sveti Ilija sudjeluje u projektu “Pelamo se?”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu projekta “Pelamo se?” od utorka 28. siječnja na području Općine Sveti Ilija nudi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina. Sve zainteresirane osobe mogu se javiti i rezervirati termin svakim radnim danom od 8-15 sati na broj telefona: 099 370 1570. Usluga prijevoza u sklopu ovog projekta je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Prednost imaju osobe koje su u teškoj financijskoj situaciji , žive same ili im ukućani nikako ne mogu osigurati prijevoz. Usluga će biti dostupna do studenoga 2020. godine.
Projekt “Pelamo se?” usmjeren je na unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost projekta je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Uz glavnu aktivnost, projektom će se kroz aktivnosti INFO telefona za starije osobe te izradom i dijeljenjem informativnih materijala informirati starije osobe o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena, partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Varaždin i Udruga umirovljenika Grada Varaždina.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 115.208,88 kuna, većinski ga financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sa 25.208,88 kuna vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

 

Skip to content