OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

MJERE POTICANJA UREĐENJA NEKRETNINA NA PODRUČJU OPĆINE SVETI ILIJA!

Na prijedlog načelnika, Općinsko vijeće Općine Sveti Ilija donijelo je 26. travnja 2018. godine Odluku o mjerama poticaja za uređenje...

BOŽIĆNI KONCERT!

Uz spomenute na koncertu će nastupiti i sopranistica Valentina...

Božićnica za redovne i nezaposlene izvanredne studente s područja Općine Sveti Ilija!

Općina Sveti Ilija u 2018. godini nastavlja s tradicijom isplate božićnica. Pravo na božićnicu ostvaraju redovni studenti te...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE

Udruga umirovljenika

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE SVETI ILIJA

Udruga umirovljenika Općine Sveti Ilija osnovana je 13. prosinca 2005. godine. Udruga broji 109 članova. Članom udruge mogu postati umirovljenici iz Općine Sveti Ilija, ali i umirovljenici iz ostalih mjesta ukoliko to žele. Radom udruge rukovodi Izvršni odbor kojeg čine članovi iz svakog mjesta u Općini. Izvršni odbor bira rukovodstvo koje predstavlja udrugu. Dužnost predsjednika udruge obnaša Rudolf Magdić. Zamjenik predsjednika je Biserka Korpar. Tajnik udruge je Mato Luketić, a dužnost blagajnika obnaša Slavica Gregurek. Udruga je neprofitabilna i financira se od članarine i dotacije iz općinskog proračuna. U svrhu uspješnog rada u Udruzi formirana je „Komisija za socijalno osiguranje i standard“ (Socijalno vijeće) i „Komisija za kulturno – prosvjetni rad i rekreaciju“. Udruga je članica „Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije“ i „ Matice umirovljenika Hrvatske“.

Članovi Izvršnog odbora po mjestima u Općini su: Vladimir Šinko i Slavko Balaško za Krušljevec i Beletinec, Štefanija Požgaj i Vera Lukač za Doljan, Krunoslav Borović i Marija Borović za Križanec, Božidar Šestak za Tomaševec Biškupečki, Josip Matečak za Seketin, Josip Jurišak za Sveti Ilija te Vladimir Sokol za Žigrovec.

Uspješnost rada Udruge i ostvarenje planiranih i proizašlih obaveza tijekom godine kao i financijsko poslovanje kontrolira Nadzorni odbor u sastavu: Ana Sokol (Sveti Ilija), Štefanija Kobal (Tomaševec Biškupečki) i Nadica Horenec (Križanec).

Ciljevi udruge su:

  • humanitarni rad,
  • ostvarivanje društvenih i materijalnih interesa umirovljenika,
  • poboljšanje socijalnog, materijalnog i društvenog standarda umirovljenika,
  • međusobna suradnja i pomoć.

U svom dosadašnjem radu Udruga je okupila značajan broj umirovljenika te im omogućila druženje uz upoznavanje povijesnih i turističkih mjesta (Vukovar, Jazovka, Ilok, Trakošćan, Dubrovnik, Brijuni, Kopački rit, Tuheljske toplice, Donja Stubica, Terme Jezerčica, Topusko, otok Krk, Međimurje i Podravski kraj). Također, posjećene su i brojne kulturne znamenitosti (galerija Ivana Lackovića – Croate, rodna kuća i muzej Petra Preradovića, etnografski muzej u Podravskim Sesvetama, muzej neandertalaca u Krapini, muzej Seljačke bune u Donjoj Stubici, dvorac Pejačević u Virovitici). Organizirani su posjeti u mjesta poznata po sakralno vjerskim obilježjima (Trški vrh, Međugorje, Đakovo, Molve, Krašić, Štrigova, Marija Bistrica). Na brojnim putovanjima članovi udruge su se detaljno upoznali i sa narodnim običajima tipičnima za to mjesto.

Udruga redovito sudjeluje u sportskim natjecanjima na nivou Županije u organizaciji Saveza udruga umirovljenika. Udruga provodi i hvalevrijednu akciju „Pomoć starijim i nemoćnim osobama“ na području Općine i šire.

Ovim putem pozivamo sve umirovljenike koji se žele pridružiti udruzi te svojim radom i kreativnošću pomoći u boljem ostvarenju postavljenih ciljeva da se učlane kod članova Izvršnog odbora u svom mjestu.

 

Osobe za kontakt:

Rudolf Magdić – predsjednik udruge

Adresa: Tomaševec Biškupečki, bana Jelačića 64

Tel: 042 651 783

Biserka Korpar – zamjenica predsjednika udruge

Adresa: Sveti Ilija, Školska 13

Tel: 042 734 079

Mato Luketić – tajnik udruge

Adresa: Tomaševec Biškupečki, bana Jelačića 10

Tel: 042 651 787

Slavica Gregurek – blagajnik udruge

Adresa: Sveti Ilija, Vinogradska 2

Tel: 042 734 155