OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Zlatna žutica vinove loze

Zlatna žutica vinove...

Poziv za upis mjesta za prigodnu prodaju

Pozivaju se svi zainteresirani za rezervaciju javne površine prigodom proslave blagdana Svetog Ilije 20. srpnja 2020. u Svetom Iliji da se...

Javni poziv – postanite popisivači Popisa poljoprivrede 2020. godine

Cilj Popisa poljoprivrede je dobiti što preciznije podatke o hrvatskoj poljoprivredi i utvrditi važnost te djelatnosti za hrvatsku...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija15.04.2020

Proglašena elementarna nepogoda (uzrokovana mrazom) na području Varaždinske županije

Dana 9. travnja 2020. Varaždinski župan proglasio je prirodnu nepogodu-mraz za sve gradove i općine Varaždinske županije.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju u posljedica prirodnih nepogoda ( NN 16/19), oštećenik nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuje štetu na imovini nadležnom gradskom ili općinskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, u roku od 8 dana od dana proglašenja Odluke.

Prema spomenutom Zakonu općinsko povjerenstvo u roku od 15 dana od dana proglašenja Odluke upisuje prvu procjenu šteta.  

O produljenju roka odlučuje općinsko povjerenstvo, dok županijsko povjerenstvo odlučuje na temelju zahtjeva općinskog povjerenstva.

 

Konačna procjena štete predstavlja procijenjenu vrijednost nastale štete uzrokovane prirodnom nepogodom na imovini oštećenika izražene u novčanoj vrijednosti na temelju prijave i procjene štete.

Konačnu procjenu štete utvrđuje općinsko odnosno gradsko povjerenstvo na temelju izvršenog uvida u nastalu štetu na temelju prijave oštećenika, a tijekom procjene i utvrđivanja konačne procjene štete od prirodnih nepogoda. (članak 28. Zakona)

Prilikom konačne procjene štete županijsko povjerenstvo prihvaćaju isključivo procjene koje je obavilo općinsko ili gradsko povjerenstvo. (članak 31. Zakona).

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ODLUKE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE O PROGLAŠENJU ELEMENTARNE NEPOGODE:

Prirodna nepogoda-mraz 09.04.2020

Obavijest-Odluka-mraz-gradovi-općine

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________