OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Javna rasprava o Prijedlogu 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sveti Ilija

01_ELABORAT_2_ID PPUO Sveti Ilija 01_Grafika_sadržaj 02_Grafika_karte 02_SAŽETAK ZA JAVNOST_2_ID PPUO Sveti...

Odobrena bespovratna sredstva za projekt „Edukacijom i informiranjem do održivog gospodarenja otpadom“

Sažetak projekta: Cilj projekta je informirati 100% stanovnika Općine Sveti Ilija, Gornji Kneginec i Jalžabet o načinima postupanja...

Javna rasprava o Prijedlogu 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sveti Ilija

Informacija o javnoj raspravi o Prijedlogu 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sveti...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija30.06.2016

Izlet u Vukovar

U ranim jutarnjim satima, 25. lipnja 2016. godine, grupa od 117 žitelja Općine Sveti Ilija, predvođena čelnicima Općine, uputila se na dugoočekivani izlet u Vukovar. “Groblje tenkova” odnosno Trpinjska cesta bilo je prvo mjesto koje smo posjetili. Već pri samom ulasku u Spomen dom hrvatskih branitelja snažno su nas potresle riječi pokojnog novinara Siniše Glavaševića te smo se podsvjesno vratili u ta teška i mučna ratna vremena. Naše drugo odredište bila je Vukovarska bolnica. Pomisao da stojimo na mjestu gdje su se naši heroji gušili u bolovima uzrokovanima neprijateljskim metcima nikoga nije ostavila ravnodušnim. Kako bi u potpunosti doživjeli Vukovar i svu njegovu žrtvu uputili smo se u razgled grada. Pod stručnim vodstvom obišli smo najvažnije kulturne znamenitosti i memorijalna mjesta grada (dvorac Eltz, rodna kuća Lavoslava Ružičke, stari vodotoranj, palača županije Srijemske, Križ na ušću Vuke u Dunav, Vodotoranj…). Posebno nas je dojmio posjet Muzeju Vučedolske kulture koji uz impresivnu kombinaciju položaja, arhitekture, povijesne vrijednosti i ugodne atmosfere nudi pregršt otkrića koji upotpunjuju knjigu uspomena svakog posjetitelja. Posjet Ovčari i Memorijalnom groblju istodobno nas je ispunio tugom i ponosom. Naposljetku, možemo zaključiti da je izlet ostavio snažan dojam na sve sudionike. Žrtva koju je grad Vukovar podnio nikada ne smije biti zaboravljena. Vukovar nije obično mjesto već simbol bezgranične ljubavi čovjeka prema domovini, korijenima i slobodi.

1214131231541661710209818197