OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja Općine Sveti Ilija koji se školuju na visokim učilištima za akademsku godinu 2018./2019.

- Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja Općine Sveti Ilija koji se školuju na visokim učilištima za...

Javna rasprava o Prijedlogu 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sveti Ilija

01_ELABORAT_2_ID PPUO Sveti Ilija 01_Grafika_sadržaj 02_Grafika_karte 02_SAŽETAK ZA JAVNOST_2_ID PPUO Sveti...

Odobrena bespovratna sredstva za projekt „Edukacijom i informiranjem do održivog gospodarenja otpadom“

Sažetak projekta: Cilj projekta je informirati 100% stanovnika Općine Sveti Ilija, Gornji Kneginec i Jalžabet o načinima postupanja...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija03.05.2018

ZAPOČELO JAVNO IZLAGANJE PODATAKA DOBIVENIH KATASTARSKOM IZMJEROM!

Projekt katastarske izmjere jedan je od strateških projekata koji se provodi na području Općine Sveti Ilija i u njega je uloženo mnogo znanja, truda, novaca, vremena i energije. Nakon dvije godine čekanja i niza problema, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Državnom geodetskom upravom početkom svibnja započelo je javno izlaganje podataka dobivenih katastarskom izmjerom za k.o. Sveti Ilija. Podaci prikupljeni katastarskom izmjerom izložiti će se na javni uvid kako bi se vlasnicima, posjednicima i drugim osobama omogućilo da zaštite svoje prava, interese te da se upišu kao vlasnici u obnovljene zemljišne knjige. Vjerujemo da će tijekom 2018. godine započeti  javno izlaganje podataka dobivenih katastarskom izmjerom i za k.o. Beletinec. Ovim putem pozivamo sve građane da se svakako odazovu pozivu u navedeni dan i vrijeme, ponesu sa sobom svu potrebnu dokumentaciju te izvrše provjeru katastarskih i gruntovnih podataka kako bi podaci u novim zemljišnim knjigama i katastru nekretnina odgovarali stvarnom stanju. Izlaganje katastarskih podataka na javni uvid dug je i složen posao, koji naposljetku rezultira usklađenošću katastra nekretnina i zemljišnih knjiga što će se svakako pozitivno odraziti na gospodarski razvitak cjelokupne lokalne zajednice.