OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

MJERE POTICANJA UREĐENJA NEKRETNINA NA PODRUČJU OPĆINE SVETI ILIJA!

Na prijedlog načelnika, Općinsko vijeće Općine Sveti Ilija donijelo je 26. travnja 2018. godine Odluku o mjerama poticaja za uređenje...

BOŽIĆNI KONCERT!

Uz spomenute na koncertu će nastupiti i sopranistica Valentina...

Božićnica za redovne i nezaposlene izvanredne studente s područja Općine Sveti Ilija!

Općina Sveti Ilija u 2018. godini nastavlja s tradicijom isplate božićnica. Pravo na božićnicu ostvaraju redovni studenti te...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija26.01.2018

Potpisan sporazum o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom!

U petak, 26.siječnja, u prostorijama Općine Gornji Kneginec, potpisan je Sporazum o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom između općina Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Jalžabet.
Sporazum su u ime navedenih općina potpisali načelnici Goran Kaniški, Marin Bosilj i Mirko Magić.
Općina Sveti Ilija i Općina Jalžabet, obzirom da same nemaju reciklažna dvorišta, svojim pismenom zahtjevom iskazale su interes za zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom s Općinom Gornji Kneginec, odnosno zajedničko korištenje reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu.
Općinsko vijeće Općine Gornji Kneginec donijelo je Odluku o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Sveti Ilija i Jalžabet, te će se od sada i troškovi rada samog reciklažnog dvorišta dijeliti na tri općine, a prema broju korisnika s područja pojedine općine koji imaju sklopljen ugovor s tvrtkom Čistoća.
Na taj način i općine Jalžabet i Sveti Ilija ispunile su svoje zakonske obveze, jer temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, svaka jedinica lokalne samouprave dužna je na svom području osigurati funkcioniranje najmanje jednog reciklažnog dvorišta.

Općina Gornji Kneginec vlasnik je općinskog reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu, jedinog općinskog reciklažnog dvorišta na području naše županije, za čiju izgradnju je utrošeno preko milijun kuna, te je reciklažno dvorište sukladno zakonu ustupila na upravljanje davatelju usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada, a to je u slučaju Općine Gornji Kneginec tvrtka „Čistoća“ iz Varaždina.

Tvrtka „Čistoća“, koja upravlja Reciklažnim dvorištem, dužna je zaprimati bez naknade problematični otpad, otpadni papir, drvo, metal, staklo, plastiku, tekstil i krupni otpad.
Pravo besplatnog korištenja imaju domaćinstva koji su korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa područja općina Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Jalžabet, a koji su podmirili sve dospjele račune tvrtke Čistoća.

Reciklažno dvorište Kneginec otvoreno je za korisnike svaki ponedjeljak u vremenu od 10-17 sati, a korisnik je dužan doći sa važećom osobnom iskaznicom.

Više detalja i informacija možete pronaći na linku:
http://www.cistoca-vz.hr/reciklazno_dovriste_Gornji_Kneginec.html