OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

Produženi boravak za učenike nižih razreda osnovnih škola s područja Općine Sveti Ilija!

Od iduće školske godine kreće produženi boravak za učenike nižih razreda osnovnih škola s područja Općine Sveti Ilija. Za tu svrhu...

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Sveti Ilija u 2018. godini

Općinski načelnik Općine Sveti Ilija raspisao je dana 21. svibnja 2018. godine Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija18.12.2017

BOŽIĆNI KONCERT 23. PROSINCA 2017. u ŽUPNOJ CRKVI SVETOG ILIJE PROROKA U 18 SATI

U ovo predbožićno vrijeme, u trenucima radosti  i očekivanja Isusova rođenja, Općina Sveti Ilija organizira prigodni božićni koncert za sve žitelje Općine i za sve ljubitelje klasične glazbe. Gostovat će  International Soloists Ensemble –  komorni  sastav međunarodnih solista koji su svoju profesionalnu bazu pronašli u gradu Beču i njegovom bogatom kulturnom naslijeđu. Obrazovani i usavršavani na prestižnim austrijskim i svjetskim akademijama, s ciljem stilski autentičnih izvedbi na vrhunskoj razini, ansambl je pronašao svojevrsnu specijalizaciju u ranoj glazbi i izvođenju suvremenih djela, ne zanemarujući pritom standardni repertoar preostalih stilskih razdoblja, koketirajući s world music, etno i jazz stilovima. Okarakterizirani kao “polivalentan ansambl i zvijezda u usponu” predstavljaju generaciju svestranih mladih umjetnika koji svoje različito porijeklo ujedinjuju u umjetnički iskrene i nadahnute, ali prije svega pomno osmišljene interpretacije.  Od 2017. koncertna baza im je Bank Austria Salon stare bečke Vijećnice u kojoj su pronašli svoj novi umjetnički dom. Osnivačica i umjetnička voditeljica ansambla je hrvatska violinistica Andrea Nikolić, a osim nje na koncertu će nastupiti  Josipa Bainac, sopran, Ivana Nikolić, oboa  Ashley Tong, violina, Marta Potulska, viola i Bas Jongen, violončelo. Ovi vrsni umjetnici izvest će tradicionalne božićne pjesme Europe, a program će proširiti i sa drugim poznatim skladbama svjetske klasike.

Dragi žitelji Općine Sveti Ilija, pozivamo Vas na ovaj prigodan božićni koncert na kojem ćete moći uživati u vrhunskim ostvarenjima klasične glazbe i upoznati svjetski poznate umjetnike.