OPĆINA SVETI ILIJA

Vrijeme danas: °

BOŽIĆNI KONCERT!

Uz spomenute na koncertu će nastupiti i sopranistica Valentina...

Božićnica za redovne i nezaposlene izvanredne studente s područja Općine Sveti Ilija!

Općina Sveti Ilija u 2018. godini nastavlja s tradicijom isplate božićnica. Pravo na božićnicu ostvaraju redovni studenti te...

Dobrodošli na internet stranice Općine Sveti Ilija

Pratite novosti, projekte i natječaje koje provodi Općina Sveti Ilija. Informirajte se o poticajima i projektima koje smo pripremili za vas, uključite se u javne rasprave i šaljite nam vaše prijedloge kako bi zajedničkim snagama doprinijeli napretku naše općine.

PROČITAJ VIŠE
NATRAG NA VIJESTI
Općina Sveti Ilija18.12.2017

BOŽIĆNI KONCERT 23. PROSINCA 2017. u ŽUPNOJ CRKVI SVETOG ILIJE PROROKA U 18 SATI

U ovo predbožićno vrijeme, u trenucima radosti  i očekivanja Isusova rođenja, Općina Sveti Ilija organizira prigodni božićni koncert za sve žitelje Općine i za sve ljubitelje klasične glazbe. Gostovat će  International Soloists Ensemble –  komorni  sastav međunarodnih solista koji su svoju profesionalnu bazu pronašli u gradu Beču i njegovom bogatom kulturnom naslijeđu. Obrazovani i usavršavani na prestižnim austrijskim i svjetskim akademijama, s ciljem stilski autentičnih izvedbi na vrhunskoj razini, ansambl je pronašao svojevrsnu specijalizaciju u ranoj glazbi i izvođenju suvremenih djela, ne zanemarujući pritom standardni repertoar preostalih stilskih razdoblja, koketirajući s world music, etno i jazz stilovima. Okarakterizirani kao “polivalentan ansambl i zvijezda u usponu” predstavljaju generaciju svestranih mladih umjetnika koji svoje različito porijeklo ujedinjuju u umjetnički iskrene i nadahnute, ali prije svega pomno osmišljene interpretacije.  Od 2017. koncertna baza im je Bank Austria Salon stare bečke Vijećnice u kojoj su pronašli svoj novi umjetnički dom. Osnivačica i umjetnička voditeljica ansambla je hrvatska violinistica Andrea Nikolić, a osim nje na koncertu će nastupiti  Josipa Bainac, sopran, Ivana Nikolić, oboa  Ashley Tong, violina, Marta Potulska, viola i Bas Jongen, violončelo. Ovi vrsni umjetnici izvest će tradicionalne božićne pjesme Europe, a program će proširiti i sa drugim poznatim skladbama svjetske klasike.

Dragi žitelji Općine Sveti Ilija, pozivamo Vas na ovaj prigodan božićni koncert na kojem ćete moći uživati u vrhunskim ostvarenjima klasične glazbe i upoznati svjetski poznate umjetnike.